Announcement

Collapse
No announcement yet.

Spykers painted @ Rotterdam Automotive Services

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Spykers painted @ Rotterdam Automotive Services

    I took this from the Intranet @ my work. It's about a testcase for Broekman Automotive to paint some of the spykerbody's:

    RAS (Rotterdam Automotive Services) spuit onderdelen van supercar Spyker
    2008-09-02
    Spyker Cars, de Nederlandse sportwagenfabrikant uit Zeewolde, heeft aan RAS gevraagd om op proef de carrosseriedelen te spuiten van een Spyker C8 Spyder. Wegens toename van de productie zoekt Spyker er een spuiter bij. We zijn met een pilot gestart, zodat enerzijds Spyker kan zien wat voor kwaliteit RAS kan leveren en anderzijds is het een mooie test voor Broekman Automotive om te kijken of wij dit gespecialiseerde werk aan kunnen.

    Wij hebben de carrosseriedelen op een speciale (door Spyker gewenste) methode gespoten, hetgeen ‘nat/nat’ spuiten wordt genoemd. Dit houdt in: grondverf spuiten, tussendrogen (kort drogen), verf spuiten, tussendrogen en 3 blanke laklagen spuiten (en steeds tusendrogen). Door dit proces van laag op laag spuiten (zonder tussenbewerking) ontstaat al snel een ‘sinaasappelhuidje’. Na het spuiten moet de lak weer worden ‘teruggeschuurd’, zodat het weer glad wordt. Het is dus een zeer bewerkelijk proces dat een groot vakmanschap vergt. Omdat de carrosseriedelen niet allemaal tegelijk in de spuitcabine passen, moeten ze ook nog eens gefaseerd gespoten worden, wat een extra uitdaging voor het eindresultaat vormt.
    En wat voor een resultaat! Zonder twijfel de mooiste, diepste, glanzende, zwarte laklaag die we hier ooit op een auto hebben gezien.

    Spyker is zeer tevreden over het resultaat en vorige week hebben ze de delen opgehaald met hun eigen Spyker Squadron trailer. In september gaan we dit bijzondere project binnen Broekman Automotive evalueren en zal worden beslist of Spyker Cars als nieuwe klant zal kunnen worden verwelkomd. Zeker is in ieder geval dat we trots op ons zelf mogen zijn.

    See also: http://www.spykerowner.com/forum/technical-q/531-spykers-painted-rotterdam-automotive-services.html
    Niels
Working...
X